Sana Omega 606, co ją wyróżnia?

Sana Omega 606 to nowe urządzenie od firmy, która słynie z przygotowywania dobrych wyciskarek. W urządzeniu pojawia się duży wsadowy otwór co zdecydowanie ułatwia podanie surowca oraz mycie sprzętu. Nie trzeba poświęcać czasu na krojenie warzyw czy owoców.

Nie ma też konieczności popychania surowca, ponieważ urządzenie praktycznie samo będzie go skutecznie pobierać. Regulator dokładności wyciskania oraz gęstości soku to element, który pozwala nam na przygotowanie takiego soku, który smakowo będzie nam odpowiadał. Wyciskając miękkie surowce można ustawiać najniższy stopień i uda się uzyskać sok wartościowy z niewielką ilością błonnika. Do twardych warzyw można także ustawić większy stopnień, tak by lepiej doprowadzić do odciśnięcia soku. Urządzenie zastosowaną ma wygodną rączkę do przenoszenia, która sprawdza się w małych kuchniach, gdzie najczęściej nie ma stałego miejsca na urządzenie i będzie trzeba je przenosić.

Wszystko wykonane solidnie i dlatego sprzęt nam nie wypadnie. Wyciskać soki możemy praktycznie bez żadnych ograniczeń, ponieważ urządzenie będzie w stanie poradzić sobie dosłownie z każdym surowcem. Dzięki temu uda się dietę uzupełnić o doskonałe soki. Zieleninę: seler naciowy, natka pietruszki, sałata, brokuły, szpinak, jarmuż, kapusta. Twarde warzywa: burak, marchew, ziemniak, seler, pietruszka, rzepa. Krajowe owoce i wayrzwa: pomidor, ogórek, śliwka, wiśnia, papryka, jabłko, winogrono, gruszka, jeżyny, maliny. Cytrusy i owoce południowe: mango, cytryna, arbuz, melon, ananas, pomarańcza cytryna, grejpfrut.

z czego wyciskarka pozyska sok? Owoce leśne: maliny, jeżyny, poziomki, jagody, porzeczkę. Zioła i dodatki: imbir, mięta, mniszek lekarski, trawa pszeniczna i jęczmienna, kiełki. Warto także zaznaczyć, że urządzenie pracuje bardzo sprawnie a to doprowadzi do sytuacji, w której wyciskanie soku będzie skuteczne i uda się go doskonale przygotować z zachowaniem pełnej staranności. Nawet użycie jednego ślimaka nie jest tu problemem i sprzęt jest lepszy niż liczne wyciskarki, które mają dwa ślimaki. Tak dokładna praca urządzenia to rzeczywiście gwarancja, że uda się pozyskać naprawdę doskonały sok z pełną porcją witamin, minerałów oraz enzymów. Technologia ślimakowa, która opierać się będzie o miażdżenie surowca daje nam wiele możliwości, tak że w soku znajdzie się masa cennych składników. W czasie procesu wyciskania sok nie będzie natleniony ani podgrzany, dlatego nie straci nic ze swoich właściwości.

Autor

Roman Ambroź

Sokoterapeuta.

Zobacz również

Kontakt

E-mail: kontakt@gumisiowadolina.pl

Jak wybrać odpowiedni model wyciskarki? Jakie parametry powinna spełniać? Czy świeżo wyciskane soki są potrzebne w naszej codziennej diecie? 

Na te oraz wiele innych pytań znajdziecie odpowiedzi w naszym portalu.

Zapraszamy do miłej lektury!