Sana Omega 606 to nowe urządzenie od firmy, która słynie z przygotowywania dobrych wyciskarek. W urządzeniu pojawia się duży wsadowy otwór co zdecydowanie ułatwia podanie surowca oraz mycie sprzętu. Nie trzeba poświęcać czasu na krojenie warzyw czy owoców.
Nie ma też konieczności popychania surowca, ponieważ urządzenie praktycznie samo będzie go skutecznie pobierać. Regulator dokładności wyciskania oraz gęstości soku to element, który pozwala nam na przygotowanie takiego soku, który smakowo będzie nam odpowiadał. Wyciskając miękkie surowce można ustawiać najniższy stopień i uda się uzyskać sok wartościowy z niewielką ilością błonnika. Do twardych warzyw można także ustawić większy stopnień, tak by lepiej doprowadzić do odciśnięcia soku. Urządzenie zastosowaną ma wygodną rączkę do przenoszenia, która sprawdza się w małych kuchniach, gdzie najczęściej nie ma stałego miejsca na urządzenie i będzie trzeba je przenosić.
Wszystko wykonane solidnie i dlatego sprzęt nam nie wypadnie. Wyciskać soki możemy praktycznie bez żadnych ograniczeń, ponieważ urządzenie będzie w stanie poradzić sobie dosłownie z każdym surowcem. Dzięki temu uda się dietę uzupełnić o doskonałe soki. Zieleninę: seler naciowy, natka pietruszki, sałata, brokuły, szpinak, jarmuż, kapusta. Twarde warzywa: burak, marchew, ziemniak, seler, pietruszka, rzepa. Krajowe owoce i wayrzwa: pomidor, ogórek, śliwka, wiśnia, papryka, jabłko, winogrono, gruszka, jeżyny, maliny. Cytrusy i owoce południowe: mango, cytryna, arbuz, melon, ananas, pomarańcza cytryna, grejpfrut.
Owoce leśne: maliny, jeżyny, poziomki, jagody, porzeczkę. Zioła i dodatki: imbir, mięta, mniszek lekarski, trawa pszeniczna i jęczmienna, kiełki. Warto także zaznaczyć, że urządzenie pracuje bardzo sprawnie a to doprowadzi do sytuacji, w której wyciskanie soku będzie skuteczne i uda się go doskonale przygotować z zachowaniem pełnej staranności. Nawet użycie jednego ślimaka nie jest tu problemem i sprzęt jest lepszy niż liczne wyciskarki, które mają dwa ślimaki. Tak dokładna praca urządzenia to rzeczywiście gwarancja, że uda się pozyskać naprawdę doskonały sok z pełną porcją witamin, minerałów oraz enzymów. Technologia ślimakowa, która opierać się będzie o miażdżenie surowca daje nam wiele możliwości, tak że w soku znajdzie się masa cennych składników. W czasie procesu wyciskania sok nie będzie natleniony ani podgrzany, dlatego nie straci nic ze swoich właściwości.
Autor
Roman Ambroź
Sokoterapeuta.
Polecamy
Najnowsze
Sokowirówki i sokowirówki odśrodkowe: Przewodnik
Jeśli dopiero zaczynasz interesować się sokami, musisz znać kilka terminów, które na pewno usłyszysz i będziesz się nad nimi zastanawiać... [...]